Kayıtlar

2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Yaptığınız İşe Aşkla Bağlanın!

Resim
Başarı için işinizi sevmeniz yetmez!. Yaptığınız işe aşkla bağlanın.

Patron ve Çalışan İlişkisi

Resim

Üretkenlik, Performans ve Başarı Nasıl Artırılır?

Resim
Üretkenlik, performans ve başarıyı arttırmanın sırrı nedir? Başarının anahtarı nedir? Bununla birlikte kazanç nasıl arttırılır? Brian Tracy'nin deneyimleriyle açıklaması:

Harun Reşid'in Oğlu'na nasihatı

Resim
Diğer adı ile Hârûn er-Reşîd beşinci ve en tanınmış Abbasi Halifesidir. Harun Reşid'in halifelik döneminde Abbasiler çok büyük askeri, siyasal, kültürel ve bilimsel gelişmeler kaydetmiştir. Böylesine büyük başarılara imza atan Harun Reşid, hilafeti oğluna bırakmadan önce nasihat etmiş. "Ey oğlum, şu oturduğum koltuk dört ayaklı. Bu ayağın bir tanesi kırılsa ben oturamam. Sen hiç oturamazsın. Onun için bu koltuğun dört ayağının da sağlam olması lazım. Koltuğun ayaklarının sağlam olması gibi, saltanatı da sağlam kılacak dört esas vardır. 1- Herkes için adaletli ol. 2- Sözünde ve hareketlerinde emin insan ol. Güvenilir ol. 3- Yaptığın işin hesabını verebilir ol. 4- Şeffaf ol. Sistemin iyi işleyebilmesi için doğru bilgi akışını sağla."

Su Gibi Olun!

Resim
Su gibi olun! Su kadar özel, su kadar faydalı, su kadar çok, su gibi tükenmez, su gibi sabırlı, su gibi dingin, su gibi lüzumlu ve su gibi uyumlu! Su gibi vazgeçilmez olun.. Su gibi şeffaf, su gibi berrak... Sizden faydalanan herkes kana kana içsin... Yaşam bulsun, huzur bulsun... Su gibi bir bardağa sığabilecek tevazuda olun.. Dokunduğunuz herkesin hayatına rahmet olun.. Su gibi aziz olun!.. Bruce Lee'nin "Su Gibi Olun" filozofisi:

İstediğinizi 5 Adımda Elde Edin!

Resim
Hayatın her safhasında uygulanabilecek ve istediğinizi elde etmenizi sağlayacak 5 önemli adım: 1- Yapacağın işe niyetlen, 2- Bu iş için tam başarıyı hedefle ve başaracağına inan, 3- İstediğin işin olması için çok çaba göster, çok çalış, 4- Herşey senin elinde değil, dolayısıyla tevekkül de et, 5- İstediğin işin olması için çok dua et. Elde edince şükret!.

Yedi Ünlü, Yedi Muhteşem Söz!

Resim

Hayatınız Boyunca 'İlişki Biriktirin'!

Resim
Gazeteci Baba ve Chanel'in modeli annenin kızı olarak dünyaya geldi. Kaliforniya Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı eğitimi gördü. Kariyerine LA'de günlük yayınlanan Women's Wear'da moda editörü olarak başladı. 2001 Yılında Lüks ürünler satan Net-A-Porter sitesini kurdu. Site çok kısa sürede haftalık 2 milyon kişinin abone olduğu ve ortalama 500 Sterlin harcadığı bir düzeye geldi. 2004 Yılında İngiltere'nin en iyi satış sitesi ödülünü kazandı. Elde ettiği başarılar birçok önemli moda ödülünü getirdi. Lüks ürünler satan Net-A-Porter'ı 2010 yılında, 350 Milyon Sterlin'e İsviçreli Richemont'a sattı. 2013 Yılında, BBC Radyo tarafından, İngiltere'de 100 en güçlü kadın arasında gösterildi. İşte bu başarılı kişi, iş kadını Natalie Massenet... Natalie Massenet, katıldığı birçok konferansta genç girişimciler ve iş dünyasına yeni atılan gençlere hayat boyu ders olabilecek, tek cümlede özetlenen çok önemli öğütler veriyor. "

Rakibin Tekmesi Başarıya Hız Katar!

Resim
American NBC şirketini kuran David Sarnoff, iş hayatındaki rekabetin gelişmeye olumlu katkılarını şu sözlerle ifade etmektedir: "Gelişme yolundaki uzun mesafeli bir harekette arkadan vurulan bir tekme, sizi dostça bir el sıkıştan daha ileri götürür."

Bir Liderin 9 Vazgeçilmez Özelliği

Resim
Citi Amerika Genel Müdürü Linda Descano, katıldığı 3 farklı liderlik geliştirme programında, liderlerin vazgeçilmez özellikleri üzerine yaptığı uzun konuşmaları 9 maddede özetlemiş. Citi Amerika Genel Müdürü Linda Descano'ya göre b ir Liderin 9 vazgeçilmez özelliği: 1. Kişinin davranışlarıyla her gün kazanılır. Liderlik, titrinizde 'Müdür' yazmasıyla gerçekleşmez.
 2. İş ortamında başkalarının hizmetinde olmaya hazırdır, başkalarından hizmet almak gibi bir isteği yoktur.

 3. Alçak gönüllü ve dürüsttür. Aç gözlülük ve ego ile davranışlarının yönlenmesine izin vermez.

 4. Başkalarını dinler, kendisi az konuşur.

 5. Tüm soruların cevabını bilmez, hangi soruları soracağını bilir.

 6. Doğru fikirleri, kaynakları ve kişileri bir araya getirir. Onları kontrol etmeye çalışmaz.

 7. Fırsatlar oluşturur, engelleri ortadan kaldırmak için çalışır.

 8. Kaosta istikrarını korur, karmaşada saydamlığını.

 9. Liderlik, bir yolculuktur,

İşadamlarının Başarıyı Tarifi..

Resim
Türkiye'de belli bir kariyer & başarıyı yakalamış, ürün ve hizmetlerini dünya markaları arasına sokabilmiş Türk işadamlarının kısa cümlelerle ile başarıyı tarifi.. Cem Boyner Her adımı hayatınız sanki o kadarmış gibi atın. Bülent Eczacıbaşı Hiçbir şey yapmayanın cezası, hata yapanınkinden daha büyük olmalı. İnsan sarrafı yoktur, bir insanı tanımak ve değerlendirebilmek için çok vakit ve çaba harcamak gerektiğini bilenler vardır. İshak Alaton Rotasını bilmeyen yelkenliye hiçbir rüzgar yaramaz. Size menfi görünen, ancak yaratılışınızdan kaynaklandığı için değiştirme imkanı bulamadığınız hususlar üzerinde durmayın. Rahmi Koç Kazandığın kadar harcarsan, fakirleşiyorsun demektir. Dolayısıyla bütçenizi bilin. Hayatta bir yere varmak için hırslı olun, fakat hırsınız, mantığınızın önüne geçmesin. Ferit Şahenk Çevrenizdeki herkese size davranılmasını istediğiniz gibi davranın. Hata yapmaktan korkmayın. Tecrübe ancak böyle kazanılır. Başarı, zamana a