Kayıtlar

Nisan, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bir Liderin 9 Vazgeçilmez Özelliği

Resim
Citi Amerika Genel Müdürü Linda Descano, katıldığı 3 farklı liderlik geliştirme programında, liderlerin vazgeçilmez özellikleri üzerine yaptığı uzun konuşmaları 9 maddede özetlemiş. Citi Amerika Genel Müdürü Linda Descano'ya göre b ir Liderin 9 vazgeçilmez özelliği: 1. Kişinin davranışlarıyla her gün kazanılır. Liderlik, titrinizde 'Müdür' yazmasıyla gerçekleşmez.
 2. İş ortamında başkalarının hizmetinde olmaya hazırdır, başkalarından hizmet almak gibi bir isteği yoktur.

 3. Alçak gönüllü ve dürüsttür. Aç gözlülük ve ego ile davranışlarının yönlenmesine izin vermez.

 4. Başkalarını dinler, kendisi az konuşur.

 5. Tüm soruların cevabını bilmez, hangi soruları soracağını bilir.

 6. Doğru fikirleri, kaynakları ve kişileri bir araya getirir. Onları kontrol etmeye çalışmaz.

 7. Fırsatlar oluşturur, engelleri ortadan kaldırmak için çalışır.

 8. Kaosta istikrarını korur, karmaşada saydamlığını.

 9. Liderlik, bir yolculuktur,

İşadamlarının Başarıyı Tarifi..

Resim
Türkiye'de belli bir kariyer & başarıyı yakalamış, ürün ve hizmetlerini dünya markaları arasına sokabilmiş Türk işadamlarının kısa cümlelerle ile başarıyı tarifi.. Cem Boyner Her adımı hayatınız sanki o kadarmış gibi atın. Bülent Eczacıbaşı Hiçbir şey yapmayanın cezası, hata yapanınkinden daha büyük olmalı. İnsan sarrafı yoktur, bir insanı tanımak ve değerlendirebilmek için çok vakit ve çaba harcamak gerektiğini bilenler vardır. İshak Alaton Rotasını bilmeyen yelkenliye hiçbir rüzgar yaramaz. Size menfi görünen, ancak yaratılışınızdan kaynaklandığı için değiştirme imkanı bulamadığınız hususlar üzerinde durmayın. Rahmi Koç Kazandığın kadar harcarsan, fakirleşiyorsun demektir. Dolayısıyla bütçenizi bilin. Hayatta bir yere varmak için hırslı olun, fakat hırsınız, mantığınızın önüne geçmesin. Ferit Şahenk Çevrenizdeki herkese size davranılmasını istediğiniz gibi davranın. Hata yapmaktan korkmayın. Tecrübe ancak böyle kazanılır. Başarı, zamana a

Hayat Çentiklidir, Size Engeller Çıkarır!.

Resim
Hayat bazen çentiklidir, size engeller çıkarır. İlk seferde başaramazsanız tekrar tekrar deneyin.  Hemen vazgeçmek, aklını kullanmamaktan başka birşey değildir! Başaramazsanız bir daha yapın... Yine başaramazsanız, bir daha, bir daha...  Unutmayın her zaman bir seçenek daha vardır. Başarıya ulaşamayanların yüzde doksanı yenilgiye uğramamıştır. Sadece pes etmişlerdir. Paul J. Meyer Bazı yenilgilerin nedeni, insanların işi yarıda bıraktıklarında, başarıya ne kadar yakın olduklarını bilememeleridir. Thomos Edison "Yenilgi sıklıkla geçici bir durumdur, onu kalıcı kılan vazgeçmektir".

Sevmekten Vazgeçmeyin!

Resim
Hintli bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür. Onu kurtarmaya karar verir ve parmağını uzatır ama akrep onu sokar. Hintli tekrar akrebi sudan kurtarmaya çalışır ama akrep onu tekrar sokar. Hintliyi izleyen, yakınlardaki başka birisi Ona, sürekli sokmaya çalışan akrebi kurtaraya çalışmaktan vazgeçmesini öğütler. Ama Hintli adam şöyle der: - Sokmak akrebin doğasında vardır. Benim doğamda ise sevmek var. Sokmak akrebin doğasında var diye, neden kendi doğamda olan sevmekten vazgeçeyim? Sevmekten vazgeçmeyin. İyilikten vazgeçmeyin. İnsanlar sizi soksalar, kötülür yapsalar da siz doğanızı bozmayın!.

Kazanan ve Kaybeden Arasındaki Fark!

Resim
Hayatta her zaman kazanan ve kaybedenler vardır. Modern Başarı Kültürü'nün temel bakış açısı kazanan ve kaybedeni çok net ortaya koyuyor. Kazanmak veya kaybetmeyi maddi boyutta değerlendirmemek gerekiyor. Kazanmak, bu kısa ömürde karakterli bir duruş sergilemek, her ne yapıyorsak severek yapmak, çevresine üreten-faydalı insan olabilmek, problemin bir parçası değil, problemin çözümü olabilmektir.  Mühim olan geride güzel izler bırakabilmektir.

Daha Yaşanılır Bir Hayat İçin..

Resim
Hayat iniş çıkışlarla dolu, sürekli mutluluk olmadığı gibi, sürekli sıkıntı da yaşamıyoruz.  Ancak,  şimdi yaşadığımız stres, karmaşık menfaatler, ihtiras, kızgınlıklar, kin-nefret duygusu, çekememezlikler, amansız yarışlar ve tahammül edemediklerimize 10 yıl sonra gülüp geçiyor olacağız.  Madem 10 yıl sonra bu yaşadıklarımız bize komik gelecek, neden şimdiden hayatı basit yöntemlerle daha yaşanılır kılmayalım. Mutlu olmak ve daha yaşanabilir bir hayat için basit çözümler :  1. Kalbinizi nefretten arındırın, affedin. 2. Düşüncelerinizi endişelerinizden arındırın - Çoğu için zaten boşuna endişe ediyoruz, hiç gerçekleşmez. 3. Basit yaşayın ve elinizdekilerin kıymetini bilin. 4. Daha çok verin. 5. Daha az bekleyin. 6. Sevdiklerinizle daha çok vakit harcayın. 7. İnsanlar sevilmekten hoşlanır, sevgi kalpleri yumuşatır. Sevdiğiniz kişilere sevdiğinizi söyleyin. 8. Yapıcı olun, Peki demesini öğrenin.