Kayıtlar

Ocak, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zekayı Sevin!

Alibaba CEO'su Jack Ma Başarılı olmanın şartını şu şekilde açıklıyor: Yüksek bir IQ'ya (Entellektüel Zeka) sahip olmanız gerekiyor Çabuk vazgeçmek istemiyorsanız EQ'nuz (Duygusal Zeka) yüksek olmalı Eğer saygı görmek istiyorsanız LQ'ya (Zekayı Sevin) ihtiyacınız var.

Aslolan, Mesleğinin En İyisi Olabilmek, İşini Hakkıyla Yapabilmek

"Türkiye de herkes hep bir üst kademeye terfi etmek istiyor. İşini iyi yapması yöneticilik vasfına sahip olduğu, insan yönetebileceği anlamına gelmez. O yüzden ülkemizde bir sürü vasıfsız yönetici var. Ekip ruhundan, stratejiden, insan psikoljisinden, rakamlardan bi haber ama yaşından dolayı statüsünden dolayı yöneticilik unvanı almış". Aslolan, mesleğinin en iyisi olabilmek, işini hakkıyla yapabilmek. M. Serdar Kuzuloğlu   'nun başarı ve yöneticilik tarifi.

Gerçek Hayattaki Bilgi Transferi!

Müşteri yönetimine sahip bir networkünüz yoksa, kurumsal bir hafızaya sahip değilseniz, iş ve görev tarifleri, işbirliği modeli net tarif edilmiyor ve açık bir stratejik planınız bulunmuyor ve birimler arası koordinasyonu sağlayacak bir kurgunuz yoksa bilgi transferi ciddi değişime uğrayacaktır.

Neyi Düşünüyorsanız Onu Yaşıyorsunuz ve 'O'sunuz"

Resim
Yenildiğinizi düşünüyorsanız, yenilmişsinizdir! Cesur olmadığınızı düşünüyorsanız, korkaksınızdır! Kazanmak istiyor fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız, kesinlikle kazanamazsınız demektir! Kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, çoktan kaybetmişsinizdir! Dışarıdaki dünyaya çıktığınızda anlayacaksınız ki başarı, ancak onu istediğinizde gelecektir. Her şey insanın kafasında biter! Alt edildiğinizi düşünüyorsanız, alt edilmişsinizdir! Yükselmek için yüksek düşünmelisiniz! Bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız! Yaşam savaşını kazanan her zaman, en güçlü ya da en hızlı olan değildir! Er ya da geç kazanan kişi, kazanacağını önceden düşünebilen kişidir!" Arnold Palmer

Nasıl karizmatik olunur?

Resim
Karizmatik insanlar bazı özel iletişim becerilerine sahip. Bu beceriler onlara iş ve özel yaşamlarında önemli avantajlar sağlıyor.   Telif hakkı GETTY İster sevin ister nefret edin, Bill Clinton, Steve Jobbs ve Tony Blair'in ortak yanı karizmalarıdır. Karizmatik liderler yanlarındaki insanların daha sadık olmasını ve daha çok çalışmasını sağlar. Peki nasıl karizmatik olunur? Araştırmalar karizmanın şu özelliklere dayandığını gösteriyor:  Y azılı ve sözlü iletişim yeteneği, etkili anlatım ve metafor kullanımı, özgüven, anlatımı destekleyecek ve duyguları yansıtacak bir vücut dili kullanımı . Çekici ve cazibeli olmak için insanlarla göz teması kurmak ve gülümsemek gerekir. İnsanlara kişisel sorular sorup kendileri hakkında konuşmasını sağlamak, onlarla empati kuracak sözler sarf etmek önemlidir.  Karizmatik liderler ise insanları uzaktan etkiler, onlarla doğrudan temas kurmaları gerekmez. Yani çekici insanlar popüler olur ama karizmatik insanlar öyle olmak zorunda değildi