Kayıtlar

2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Emek ve Başarıyı Küçük Görmeyin!

Resim
Birgün, kadının biri Pablo Picosso'yu çarşıda görür ve durdurur. Kadın Picasso'ya heyecanla bir kağıt parçası uzatır ve : -"Bay Picasso ben sizin büyük hayranınızım. Lütfen benim için küçük bir çizim yapar mısınız?" der. Picasso, kendisinden böylesine mutlulukla bir istekte bulunan kadını kırmaz ve uzatılan kağıda, hızlı şekilde bir sanat eseri çizer. Picasso çizdiği eseri kadına uzatırken : - "Hanımefendi, bir milyon dolar lütfen" der. Kadın telaşla : -"Ama bay Picasso bu eser için sadece 30 saniye uğraştınız ve benden 1 milyon dolar mı istiyorsunuz?!" der. Picasso gülümseme ile kadına cevap verir: - "Güzel bayan, bu eser benim 30 yıl, 30 saniye zamanımı aldı" der.

Neden Düşeriz?

Resim
"En büyük başarı,  hiç düşmemek değil . Her düşüş sonunda kalkıp, yola devam edebilmektir' Konfüçyus 

İnsan Davranışları Hakkında "İki Şey"!

Resim
16. Asır Latin düşünürü Giordano Bruno'nun (1548-1600) günümüze kadar gelen İnsanın Davranışları Hakkında “İKİ ŞEY“ olarak dile getirdiği görüşleri:  İki şey ‘Kalitesiz İnsan’ın özelliğidir :  1- Şikayetçilik  2- Dedikodu  İki şey çözümsüz görünen problemleri bile çözer :  1- Bakış açısını değiştirmek  2- Karşındakinin yerine kendini koyabilmek  İki şey yanlış yapmanı engeller :  1- Şahıs ve olayları akıl ve kalp süzgeçinden geçirmek  2- Hak yememek  İki şey kişiyi gözden düşürür :  1- Demagoji (Laf kalabalığı)  2- Kendini ağıra satmak (övmek, vazgeçilmez göstermek)  İki şey insanı ‘Nitelikli İnsan’ yapar :  1- İradeye hakim Olmak  2- Uyumlu Olmak  İki şey ‘Ekstra Değer’ katar :  1- Hitabet ve diksiyon eğitimi almak  2- Anlayarak hızlı okumayı öğrenmek  İki şey geri bırakır :  1- Kararsızlık  2- Cesaretsizlik  İki şey kâşif yapar :  1- Nitelikli çevre  2- Biraz delilik  İki şey ömür boyu boşa kürek çekmemeni sağlar :  1- Baskın yeteneği bulmak 

Başarı ve İnanç İlişkisi!.

Resim
En büyük başarılar inanmakla başlar. (Kashna) Başaracağına  inanarak  yola çıkanlar  başarıya  doğru  en büyük  adımı atmış olanlardır. Onlar inandıkları için,  başarıyı baştan  elde etmişlerdir.

Asla Pes Etme!

Resim
Oyunu kaybetmiş gibi görünebilirsin. Herşey senin aleyhine gibi durabilir. Unutma, ikinci bir şansın olmayabilir. Asla Pes Etme!

Birlikten Kuvvet Doğar!

Resim

Hayatınızda İnişler Çıkışlar Yoksa Ölüsünüz Demektir!

Resim

Alkışlar Sahnedekiler İçin!..

Resim

Bilgi ve Tecrübe Arasındaki Fark!.

Resim

Hiçbirşey için geç değil.. Asla vazgeçme.

Resim

Peşinden Gidilen Olmak!

Resim

Güzellik ve Zenginlik Arasındaki Korelasyon!

Resim
APTAL SORU - HARIKA CEVAP Dünyanın en büyük finans şirketlerinden J.P. Morgan'ın CEO'su Jamie Dimon tarafından zengin koca avcısı kıza verildiği söylenen cevap; SORU : Zengin bir adamla evlenebilmek için ne yapmalıyım ? Sizinle dürüst olacağım. Bu yıl 25 yaşına giriyorum. Çok güzelim, iyi bir stilim var ve kaliteli şeyleri severim. Yıllık geliri 500 bin dolar veya daha fazla olan bir adamla evlenmek istiyorum. Aç gözlü olduğumu düşünebilirsiniz fakat New York'ta yıllık geliri 1 milyon dolar olan insanlar orta sınıf sayılıyor. Çok şey istemiyorum. Bu sitede yıllık geliri 500 bin dolar veya daha fazla olan biri var mı? Hepiniz evli misiniz? Sormak istiyorum, sizin gibi zengin insanlarla evlenmek için ne yapmam gerek? Bugüne kadar birlikte olduğum erkekler arasında en zengini yılda 250 bin dolar kazanıyordu. Central Park'ın batı yakasında, yüksek bütçeli rezidanslarda yaşamak isteyen biri için yıllık 250 bin dolar yeterli değil. Size alçak gönüllülü

Zor İşlerin Kolay Yoldan Halli..

Resim

Aynı Gemideyiz!.

Resim
İnsanlık gemisini batıran fırtınalar değil,  ''Kendi gemimi kurtarayım'' anlayışıdır.

Başarının Formulü!

Resim

Asla Oyunu Bırakma!

Resim

Herkesin bir planı vardır, ta ki yumruğu suratına yiyene kadar!

Resim