Kayıtlar

2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

"Yanlış Bir Şey Yapmadık Ama Bir Şekilde Kaybettik"

Resim
1991 Yılında Dünyanın ilk Uluslararası mobil telefon görüşmesi onunla yapıldı. 2007’de sektörün % 64,9’unu elinde tutuyordu. Kendine özgü melodisi ve ‘ Connecting People ‘ sloganı ile yıllarca sektörün liderliğini yaptı. Ülkesi Finlandiya'nın Telekom endüstrisinin merkezi haline gelmesinde büyük payı olan Nokia, sektörde sürekli ilklere imza atarak çok hızlı yükseldi. Ancak,  Apple ve Google ile mücadelede başarısızlığa uğradı. Yükselişi gibi Nokia'nın çöküşü de çok hızlı oldu.  2013’te pazar payı  yüzde 3 ’lere kadar düştü.  2000 yılında Nokia’nın bir hissesi 65 Euro iken, 2013’te  3 Euro ’nun altına düştü.  Batmamak için çok çırpındı fakat çareyi cep telefonu bölümünü satmakta buldu.  Nokia'nın Microsoft tarafndan satın alınmasını duyurmak için düzenlenen basın toplantısında, Nokia CEO'su tarihe geçecek ve ders niteliğindeki şu cümle ile konuşmasını sonlandırdı: "yanlış birşey yapmadık ama bir şekilde kaybettik" CEO doğru söylüyordu, Nokia, sa

“Önce İyi İnsan Olun, Adil Olun, Merhametli Olun"

Ali Koç,  iş hayatında ne tür çalışanları tercih ediyor? Yönetici ve çalışanlardan beklentileri ve iş konusundaki hassasiyetleri..

Hayattan Tüm Darbeleri Alıp, Hala "Galip Geleceğim" Diyorsanız, Doğru Yoldasınız!

"Hayatınızda doğru bileşenleri bulduğunuzda, doğru insanlar yanınızdaysa, sanki yenilmez gibi hissedersiniz." Sylvester Stallone'den 'Yenilmez'lik dersi:

Ali Baba Kurucusu Jack Ma'dan Girişimcilere Tavsiyeler!

Resim
Ali Baba Kurucusu Jack Ma, Girişimcilerden oluşan bir toplulukta yaptığı konuşmada iş hayatına yeni atılacak girişimcilere tavsiyelerde bulundu. Gelecek için iyimser olun,   Problemleri diğerlerinden farklı nasıl çözebileceğinize odaklanın, Niçin diğerlerinden daha iyi olmalısınız?,  Hedeflerinize, hayallerinize ve vizyonunuza inanan insanlardan ekip kurun, dünyanın en iyi çalışanı yok!, ekibinizi eğitin, kendinizi geliştirin,  Uzun soluklu hedefler geliştirin, kısa sürede hedefe ulaşırsanız şanslısınız demektir,  Herkesin hedefinde olan konulara yönelmeyin, gündemde olmayan, gelecek vadeden işlere odaklanın,  Kimse inanmasa da inanın ve hedefe odaklanın.  Herkesin "evet" dediği işte sizin için şans yoktur, Benzersiz olun, benzersiz hedefler ve iş kollarına yönelin, Niçin en iyisini yapmalısınız, niçin farklılaşmalısınız?  Piyasa, çevre, ortam ve politikanın sizin için hazır olmasını beklemeyin. Eğer herşey hazır ise, orada fırsat yoktur!  Hazır olmayan şartla

10 Adımda Tercih Edilen Yönetici Olun!

Resim
Her ne seviyede bir yönetici olursanız olun; hedeflerinize ulaşmak, uyumlu ve kaliteli ekiplerle çalışmak, huzurlu bir çalışma ortamı oluşturabilmek, arkanızda güzel izler bırakmak, yeni çağın aranılan yöneticisi olmak için bu adımları takip edin: 1.   Uyumlu çalışma ortamını koruyun, 2.   Her zaman iletişime açık olun, 3.   Ekibinizin arkasında olun, 4.   Destek verin, 5.   Ufak hataları görmezden gelin, 6.   Saygı gösterin, 7.   Takdir edin, 8.   Büyük resmi gösterin, 9.   Gelişime olanak tanıyın, 10. Yol gösterin.

“Akıllı Stratejiler Savaş Kazandırır, Sizi Başarıya Taşır”

Az sayıdaki eleman, zor şartlar, yetersiz teçhizat ve kısıtlı imkanlara rağmen; “akıllı stratejiler savaş kazandırır, sizi başarıya taşır” Bütün mesele; "İnanmak ve Akıllı Stratejiler" geliştirmek

Jack Ma'dan Profesyonel İş Hayatına İlişkin Öğütler!

20 yaşından önce iyi bir öğrenci olun. 30 yaşından önce iyi bir girişimci olun. 30 ile 40 yaş arasında çok net bir şekilde düşünüp karar vermelisiniz. Kendiniz için mi çalışacaksınız?  40'ınızla 50'niz arasında gerçekten iyi olduğunuz işi yapmalısınız. Artık oradan oraya geçmeye çalışmayın.  50'nizle 60'ınız arasında gençlere yardımcı olun. Çünkü onlar artık sizden daha iyiler. 60'dan sonrada kendinize zaman ayırın.  Ali Baba CEO'su Jack Ma'dan profesyonel iş hayatına ilişkin sağlam öğütler:

Başlamak İçin Hiçbirşey İçin Geç Değil!

95 Yaşında koşmaya karar verdi. Yaşlılar grubunda dünya şampiyonu oldu. 97 Yaşında da uzun atlamaya karar verdi. Hiçbirşey için geç değil!

Kaplumbağa İle Tavşan'ın Hikayesi!

Kaplumbağa İle Tavşan Tavşanın birisi çok övünüyormuş.  - Bu ormanda benden hızlı koşan yoktur. Varsa gelsin yarışalım diye söyleyip geziyormuş. Kaplumbağa bir gün: - O kadar böbürlenme kendine de o kadar güvenme. Ben senden daha hızlı koşarım.İstersen yarışalım, demiş . Tavşan kaplumbağanın bu sözlerine kahkahalarla gülerek: - Sen mi benimle yarışacaksın. diyerek alay etmiş. Ama yinede yarışı kabul etmiş. Yarışın başlangıç ve bitiş yerlerini belirlemişler,yarış başlamış. Tavşan çok hızlı başlamış. Ama biraz ileriye gidince geri dönüp bakmış ki tavşan, kaplumbağa hiç görünmüyor. Yatmış bir ağacın dibine uyumuş. Uyandığında. , bakmış ki kaplumbağa yarışı bitirmek üzere. Tavşan koşmuş fakat kaplumbağa varış yerine ondan önce ulaşmış.  Kaplumbağa tavşana: “ Hiçbir zaman kendini başkalarından üstün görme. Sen, uyudun, Ben çalışarak seni seçtim”demiş.

Kobe Bryant’tan Kazanmanın Tarifi!

Resim

“Zor diyorsun. Zor olacak ki imtihan olsun.”

“ Zor diyorsun . Zor olacak ki imtihan olsun.” Mevlana Hazretleri

“Hiç Kimse Başarı Merdivenlerini Elleri Cebinde Tırmanmamıştır”

Resim
Geldiğiniz Yeri Unutmayın! "Coca-Cola'ya 1979'da başladım. İşe ilanla başvurmuştum. İlk 10 ayım kamyonlarda geçti. Kola sattım. O ayları hiç unutmadım." - Muhtar Kent Ezber Bozan Öğütler! Başarı merdivenlerini tek tek çıkan Coca Cola CEO'su Muhtar Kent'tin, bir üniversitenin mezuniyet töreninde gençlere verdiği öğütler: Başarısız olmaktan korkmayın, Aktif ve esnek olun, İnsan ilişkilerine önem verin, Sizi her gün azimle kaldıracak ve güne başlatacak bir tutku geliştirin, Mütevazi olun, Her zaman yeni insanlarla tanışmaya ve yeni bir şeyler öğrenmeye açık olun, Hiçbir zaman yalnız yemek yemeyin. Tek başınıza yediğiniz her yemek kaçırılmış bir fırsat demektir, Başarıyı en kötü şekilde kullanmak, onunla övünmektir, Akıllı riskler almaktan korkmayın, Hayatınızda en iyi yol göstericiniz başarısızlıklardan çıkaracağınız derslerdir, Her gerçekte hem de mecazen, kendi