Başarının Sırrı

Başarı kazanmak demektir, heyecan duyarak yapmak demektir, sabır ve süreklilik demektir. Başarı tesadüfi değildir. Başarı bir varış noktası değil, uzun bir yolculuktur. Başarı, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir. Başarı ısrarcı olmaktır. Başarı büyük oranda acı yönetimi üzerine kuruludur. 

Rocky Balboa demiş ki: "Mesele ne kadar sert vurduğun değil, ne kadar sert bir darbeye dayanıklı olduğun ve devam edip edemeyeceğindir.


Steve Chandler: "Her sorunun bir çözümü vardır. Biri yoksa, öbürüne de sahip olamazsınız.  Öyleyse, niçin sorunlarımızdan nefret ettiğimizi söyleriz? Niçin mücadelesiz bir hayat isteğini ileri süreriz."

Thomas Edison: "Bazı yenilgilerin nedeni, insanların işi yarıda bıraktıklarında, başarıya ne kadar yakın olduklarını bilememeleridir."

Henry Wadsworth Longfellow: "Üstelemek başarının temel unsurudur. Kapıyı yeterince uzun süre ve yüksek sesle çalarsanız, birilerini uyandıracagınızdan emin olabilirsiniz."

Paul J. Meyer: "Başarıya ulaşamayanların yüzde doksanı yenilgiye uğramamıştır. Sadece pes etmişlerdir."

Vauvenaroue:" Büyük işler başarmak isteyen kimse, ölüm yokmuş gibi davranmamalıdır."

En büyük zafer hiç düşmemek değil, her zaman ayağa kalkabilmektir.

Yorumlar

Michael MYERS dedi ki…
Basari aslinda surekliliktir. Yoksa her insan bir ise basladigi zaman azimle baslar gerisini getiren basarili olur. Bu surekliligide inatci ve azimli ruh haline sahip insanlar yapabilir. Tabi calisma ortamininda saglanmasi gerekli.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Büyük İskender'in Son Üç Arzusu

Kaplumbağa İle Tavşan'ın Hikayesi!

Patron, Yönetici ve Lider Arasındaki Fark..